Hemsnickrade vaggor

Något av det finaste man kan få i uppdrag att snickra är en liten människas allra första bädd, en vagga. Förr om åren var det vanligt att far i familjen, eller kanske en mor- eller farfar snickrade en vagga som sedan ärvdes av alla efterföljande syskon och sedan i nedstigande led. Vissa familjer har än idag gamla vaggor som nyfödda familjemedlemmar får sova i. Det som är så bra med just en vagga till en bebis är att man kan gunga det lilla barnet till ro utan att lyfta upp det – en suverän funktion som alla småbarnsföräldrar givetvis känner till.

Finns i butik

Den som inte kan snickra en vagga själv, eller inte har tid, råd eller lust att anlita en snickare för jobbet, kan handla en vagga i butik, för vaggor är helt klart på modet igen. De flesta babybutiker samt möbelbutiker har ett sortiment av vaggor och kunderna köper dem. Det är kanske inte riktigt lika charmigt som att ha en nedärvd vagga anno 1879, men det är fint nog!

Säkerheten före allt

Vagga är ett alternativ bland många, vissa kör direkt på spjälsäng medan andra har sin spädis sovandes i vagn den första tiden. I bilen är det såklart babyskydd som gäller – alltid väl fastspänd. När det gäller våra minsta skatter är det alltid säkerheten som kommer först, hur frestande det än är att lyfta upp det lilla gråtande barnet under färden. Bara en för hastig inbromsning kan leda till tragedi.