Personlig prägel på massproducerade möbler

Trämöbler ger en ojämförlig värme och charm till ett rum. Det går inte att jämföra med andra material som plast eller metall. Jag menar inte att allt alltid måste vara av trä, men jag tycker absolut att trämöbler är det finaste. Man ska förstås välja sina möbler med omsorg, bara för att något är av trä så betyder det inte att det är av hög kvalitet eller för den delen snyggt. Trä kan ju svarvas till miljoner former. Det kan också vara snyggt att kombinera olika material för att framhäva en vacker trädetalj.

Addera och byt ut

Ett hett tips från en hobbysnickare till er andra är att köpa möbler från större möbelföretag och sedan sätta personlig prägel på dem genom att byta ut knoppar och handtag; måla om dem eller addera detaljer som lister eller beslag. Det är så enkelt gjort och kan helt förvandla möbeln man köpt – för det är ju inte så roligt att ha samma möbler ”som alla andra” även om möblerna som sådana är väldigt snygga.

Jag gjorde så när jag skulle köpa en våningssäng åt barnen. Jag köpte en från Wegot och målade den sedan efter eget tycke och smak. Det blev en hit!

Nu när jag ska köpa ett nytt vitrinskåp så tänker jag att jag ska göra på samma sätt faktiskt. Jag har sett ut ett snyggt vitrinskåp men planerar att sätta lite personlig prägel på det genom att fästa på en list högst upp, samt måla benen i en färg som passar med resten av vår inredning. Det blir nog toppen!